Ova stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo.

Više informacija možete pronaći u Izjavi o kolačićima.

Slažem se

Kontrast Disl
A A A
Izdvojeno — 04.06.2024.

Otvoreni dan - Frizbijada

”Istražuj jer znanje je tvoja super moć!” slogan je ovogodišnjeg zajedničkog otvorenog dana Instituta za fiziku (IF) i Instituta Ruđer Bošković (IRB) pod nazivom ”Frizbijada”. U sklopu ove jedinstvene popularno- znanstvene manifestacija u petak, 7. lipnja 2024. posjetitelje očekuju zanimljivi pokusi i mnoštvo interaktivnih aktivnosti u laboratorijima i istraživačkim postajama Instituta za fiziku u Bijeničkoj 46. Bez obzira na vašu dob, ovaj događaj će vas zabaviti, informirati i inspirirati!

Cilj događanje je učenicima, studentima i široj javnosti pružiti platformu za učenje o najnovijim dostignućima u znanosti i tehnologiji i za suradnju sa znanstvenicima kroz uzbudljive aktivnosti, eksperimente i obrazovne programe, kroz sinergiju najboljih popularizacijskih aktivnosti razvijanih na IRB-u i IF-u u zadnjih desetljeća.

Program obuhvaća posjet laboratorijima za organizirane školske grupe, sadržaje u perivoju i na travnjacima Instituta za fiziku za posjetitelje svih uzrasta.

FRIZBI je akronim dobiven iz kratica naših instituta, IRB i IF te riječi znanost. Naravno, ne bismo mogli zamisliti ‘Frizbijadu’ bez pravih frizbija. Dođite i uživajte u znanstvenoj frizbi akciji! Naši vrsni znanstvenici podučit će vas o silama koje utječu na frizbi i pokazati vam trikove kako biste mogli postati majstor u bacanju frizbija!  

Za više informacija, posjetite našu web stranicu: https://frizbijada.eu 

Pogledajte o samom događaju u medijima: 

IF Ⓒ 2017