Ova stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo.

Više informacija možete pronaći u Izjavi o kolačićima.

Slažem se

Kontrast Disl
A A A
Izdvojeno — 24.07.2024.

Posjet studenata EPFL-a našem institutu

Nakon završetka preddiplomskog studija iz fizike na École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL), sredinom srpnja u sklopu svoga studijskog putovanja 37 studentica i studenata posjetilo je Institut za fiziku i Fizički odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U njihovoj pratnji sa švicarske strane bio je prof. Hugo Dil. Cilj njihovog puta, koji je uključivao također posjet Ljubljani, Splitu i Zvjezdarnici u Zagrebu, bio je stjecanje boljeg uvida u širi spektar znanstvenih istraživanja koja postoje u području fizike, kako bi se studente dodatno motiviralo za daljnje studiranje na diplomskom i postdiplomskom studiju.
 
Studijsko putovanje je također omogućilo studentima izravno upoznavanje s istraživačkim aktivnostima u Hrvatskoj i Sloveniji, odnosno izravan uvid u izvrsnu znanost koja se provodi u zemljama koje se tradicionalno ne posjećuju u sklopu ovakvih putovanja. Sudionici putovanja su posebno zahvalili na entuzijazmu i posvećenosti onih koji su kao domaćini sudjelovali u organizaciji posjeta znanstvenim institucijama. EPFL-ovi studenti tako su u Švicarsku ponijeli vrlo pozitivne dojmove o dobrodošlici domaćina, prirodnim ljepotama, i, posebice, visokoj kvaliteti znanstvenih istraživanja i mogućnostima koje se pružaju na institucijama domaćinima.
 
Sa strane Instituta za fiziku studente su primili, pokazali im naše znanstvene kapacitete i upoznali ih s našim istraživanjima, dr. sc. Matija Čulo, dr. sc. Yuki Utsumi Boucher, i dr. sc. Nives Štrkalj.

 

 
media_20240719_112129_670281201873662648 (Large)
IF Ⓒ 2017