Ova stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo.

Više informacija možete pronaći u Izjavi o kolačićima.

Slažem se

Kontrast Disl
A A A
Vijesti — 17.12.2021.

2. Info dan projekta „Prilagodba povrtnih kultura novim agrometeorološkim uvjetima u Slavoniji“

Na Sveučilištu u Slavonskom Brodu održan je, 16. prosinca 2021. godine, 2. Info dan projekta „Prilagodba povrtnih kultura novim agrometeorološkim uvjetima u Slavoniji“ (kodni broj: KK.05.1.1.02.0004),  u svrhu podizanja svijesti  šire javnosti o utjecaju klimatskih promjena kao i mogućnostima prilagodbe na njih. Projekt se provodi u suradnji s partnerima Institut Ruđer Bošković i Institut za fiziku iz Zagreba u cilju provedbe primijenjenih istraživanja analize stresa i mogućnosti prevladavanja tog stresa korištenjem naprednih tehnoloških rješenja poput plazmom aktivirane vode.

Tijekom 2. Info dana predstavljene su popularne teme vezane za prisutne klimatske promjene i mogućnosti prilagođavanja tim promjenama u cilju održive proizvodnje hrane i zaštite okoliša. Svoja iskustva i istraživanja na temu klimatskih promjena prezentirali su predstavnici stručnog i istraživačkog tima projekta, dr.sc. Slobodan Milošević (Institut za fiziku), dr.sc. Branka Salopek Sondi (Institut Ruđer Bošković) te prof.dr.sc. Mihaela Blažinkov (Sveučilište u Slavonskom Brodu).

Na 2. Info danu bili su prisutni dionici projekta iz jedinica lokalne samouprave, akademskih institucija i obiteljskih gospodarstava koji su također informirani o realiziranim projektnim aktivnostima te o aktivnostima koje slijede u narednom razdoblju.

Nakon završetka programa, otvorena je diskusija između prisutnih dionika i stručnog tima projekta u cilju razmjene iskustava i  prijedloga po pitanju ostvarivanja visokih prinosa u ekološkom načinu proizvodnje prilagođenom klimatskim promjenama.

Organizacija info dana je sufinancirana u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Na Info danu su sudjelovali naši kolege dr. S. Milošević i dr. M. Rakić.

FB_IMG_1639734308195

IF Ⓒ 2017